Yasal Uyarılarımız Faydalı Linkler
 
Meme Büyütme Ameliyatları
 

 

MEME BÜYÜTME AMELİYATLARI ( AUGMENTASYON MAMOPLASTİ)

Kadın kimliğinin, önemli vücut bölgesi olan göğüsler estetik olarak da dış görünüşün önemli parçalarındandır.Göğüs bölgesi gelişme eksikliği olan, göğüs dokuları sütyenin içini dolduramayan, kilo verme ya da doğum sonrası meme dokusu boşalan ve küçülen bayanlarda, 'meme büyütme ameliyatları' gerekli olabilmektedir. 

Meme dokusunun hacmini arttırmak amacıyla yapılan 'augmentasyon mamoplasti' ameliyatları, meme şekli, simetrisi ve meme başı pozisyonunu düzeltmeyi de amaçlamaktadır. Meme büyütme amaçlı nadiren kendi yağ dokusu da kullanılabilmesine rağmen sıklıkla silikon bazlı meme protezleri kullanılır. Silikon jel dolu meme protezleri ilk defa 1962’de kullanılmaya başlanmıştır.

MEME BÜYÜTME AMELİYATLARI İÇİN HANGİ PROTEZLER BULUNUR?
Teknolojisi sürekli gelişim göstermekte olan meme protezleri, elastomer yapıda silikon bir sert kılıf ile içinde dolgu maddesi olarak tıbbi silikon jel ya da serum fizyolojikten oluşmaktadır. Protezler yuvarlak veya anatomik şekilli, dış yüzeyi düz veya pütürlü olabilir.Protezler şekline göre damla şekilli (anatomik) veya yuvarlak şekilde olur. 

MEME PROTEZLERİNİN YAN ETKİSİ VAR MIDIR? KANSERE SEBEP OLUR MU?
Meme protezlerinin bilinen bir yan etkisi ya da kanser yapıcı özelliği tespit edilememiştir. Fakat tıbbi ve yasal denetime dahil olan, ürün kimliği bulunan, kaliteli meme protezleri kullanmak her türlü riski azaltmak için gerekmektedir. Meme büyütme ameliyatı olmuş kadınlarla ameliyat olmamış kadınlarda meme kanseri riski aynıdır.

MEME BÜYÜTME AMELİYATLARI HANGİ YAŞTA YAPILMALIDIR?

Meme büyütme ameliyatları için kesin bir yaş sınırı bulunmamaktadır.Meme gelişimini tamamlamış her bayana 'meme büyütme ameliyatı' yapılabilir.Hamilelik ve doğum sonrası, meme büyütme ameliyatı istenildiğinde doğumdan sonra en az 6 ay beklenmeli, ideal olarak 1 yıl beklenmelidir.


Meme büyütme ameliyatı genelde genel anestezi altında yapılan, yaklaşık 1-2 saat süren bir ameliyattır. Meme doku ve cildin gevşekliğine göre mastopeksi ( meme kaldırma) ameliyatı da aynı anda planlanabilir.

MEME BÜYÜTME AMELİYATLARINDA SİLİKON PROTEZ NEREDEN YERLEŞTİRİLİR?


Protez, meme dokusuna koltuk altından, meme başı çevresinden, meme altı kıvrımdan ya da göbek deliğinden açılan küçük kesilerde yerleştirilebilir. İdeal şekil açısından en çok meme altı kıvrım ve meme başı çevresi tercih edilir. Koltuk altından veya göbek deliğinden konulan protezler,içi serum fiyolojik dolu protezlerdir. Bu protezlerin, en önemli riski ileride sızdırma ve asimetri oluşturma riskidir.

SİLİKON PROTEZLER MEME ALTINA MI YOKSA GÖĞÜS KASI ALTINA MI YERLEŞTİRİLİR?

Meme protezleri, meme süt bezi dokusu altına veya göğüs kas doku altına ya da çeşitli derecelerde her iki doku altına yerleştirilebilir. Hangi hastada hangi yöntemin kullanılacağı, muayene ile anlaşılabilir.

MEME BÜYÜTMEK İÇİN KULLANILAN SİLİKONUN ÜYÜKLÜĞÜ VE OLUŞACAK MEME BÜYÜKLÜĞÜ NASIL PLANLANIR?

Her memeye aynı büyüklükte meme protezi yerleştirilmesi doğru değildir. Çünkü her vücut aynı ölçülere sahip değildir. Minyon yapılı ve küçük göğüs yapılı bir bayanda, çok büyük bir meme amaçlamak ne estetik olarak hoş durur ne de cerrahi olarak mümkün olur.

Yerleştirilecek protezin büyüklüğüne ve ulaşılması düşünülen meme büyüklüğüne, hastanın ameliyat öncesi meme büyüklüğü, cilt elastikiyeti, göğüs kafesi çevre ölçüsü, meme tabanı genişliği ve hastanın isteğine göre cerrahla birlikte karar verilir.

Meme büyütme ameliyatı sonrası,doğal durmayan,suni görüntü veren, kırış kırış cilt oluşturan, göğüs kafesinin üst kısımlarına doğru uzanan, elle muayene sonrası rahatlıkla hissedilen bir meme protezi ameliyatı hiç de uygun değildir. Ya da tam tersi sarkık  veya büyük bir meme dokusu içine yerleştirilmiş çok küçük meme protezinin  meme dokusu içinde bağımsız yabancı bir cisim olarak durması çirkin bir görüntüye sebebiyet verir.

Meme büyütme ameliyatı sonrası, elde edeceğiniz meme büyüklüğü hakkında en önemli bilgiyi, kullanmakta olduğunuz sütyen ölçüleri verecektir. Tahmini olarak 80A kulloanılan bir sütyenin, ameliyat sonrası 90B'ye yerini bırakma ihtimali yüksektir. Bu tahmin her hastada aynı şekilde değildir.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI SONRASI, İLERİDE  DOĞUM OLURSA EMZİRME ETKİLENİR Mİ?
Meme altı kıvrım, koltuk altı veya göbek deliğinden yapılan ameliyatlar sonrası emzirme bozulmayacaktır. Meme başı etrafından açılan bir kesi ile yapılan ameliyat sonrası ise emzirme mümkün olmayabilir. Yerleştirilen meme protezlerinin kendisinin ise, emzirme üzerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI SONRASI MEME UCUNDA HİS KAYBI OLUR MU?

Meme alt kıvrımından yapılan ameliyat sonrası meme ucu his kaybıı olmaz. Meme ucundan yapılan meme büyütme ameliyatında ise his kaybı izlenebilir. Bunların da çoğu geçicidir.
İyileşme süreci kısmen ağrılı olmasına rağmen, hastalarda çok önemli miktarda özgüven ve memnuniyet hissi artışı sağlayan bir estetik ameliyattır.

YAĞ DOKUSUYLA MEME BÜYÜTME NASIL YAPILIR?

Meme büyütme ameliyatları, sadece silikon meme protezleriyle olmaz. Bazı hastalarda, liposuction ile hastanın kendi vücudundan alınan yağ, hastanın memesini büyütmek amacıyla da kullanılabilir. Bu yöntemde, transfer edilen yağ hücrelerinin yaşamsallığı önemlidir. Bu nedenle çok yüksek miktarlarda yağ nakli yapılamaz. Yağ transferleri, silikon meme protezleriyle birlikte de yapılabilir.
  

 

 

 
 
  E- Bülten’e kayıt ol yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar ol... Katıl
 
Arkadaşına Gönder
Gönderen Adı :
Alıcı E-mail :
Güvenlik Kodu :